Konu: Korea Kitchen Table Styles C.tesi Ekim 10, 2009 9:12 am
Restoranlarda ziyafetlerde veya evlerde menü çeşitliliğine bağlı olarak farklı büyüklüklerde ve tiplerde masa şekilleri bulunmaktadırlar. Bunun yanında bu masa şekilleri kişi sayısındaki farklılıklara göre de değişiklik göstermektedir.
Bansang(düzenli yemek masası tipi): 5 tabaklı, 9 tabaklı, Surasang(16 tabaklı kraliyet masası)
Juksang(yulaf masası tipi)
Juansang(likör masası tipi)
Gyojasang(ziyafet masası tipi)
Dagwa-sang(Aparatif masa tipi)
5-cheop Bansang(5 Tabaklı Masa)
1. Küpler halinde kesilmiş turplu Kimchi 2. Çin lahanalı Kimchi 3. Sulu Kimchi 4. Soya soslu kızarmış Cucumber 5. Baharatlı Alaska Balığı 6. Baharatlı mürekkep Balığı 7.Tavada kızartılmış balık 8. Kızarmış domuz eti 9. Soya Sosu 10. Sirkeli Soya Sosu 11. Kısık ateşte pişirilmiş soya fasülyesi 12. Arpa ve pirinç lapası 13. Toplu et köfteli çorba(pelinli)
9-cheop Bansang(9 Tabaklı Masa)
1. Cucumber ile doldurulmuş Kimchi 2. Çin lahanalı Kimchi 3. Sulu Kimchi 4. İstiridye Salamurası 5. Sade, kızartılmış karides 6. Kendi suyunda pişirilmiş Alaska balığı 7. Baharatlı kızarmış biftek 8. Tavuk yahnisi 9. Baharatlı patlıcan 10. Baharatlı su teresi 11. Baharatlı cucumber 12. Tavada pişirilmiş balık 13. Pişirilmemiş istiridye 14. Kabak Salamurası 15. Tatlı veya acı biberle pişmiş soya fasülyesi 16. Soya sosu 17. Sirkeli soya sosu 18. Pirinç lapası 19. Turp çorbası
Surasang (kraliyet masası) (12 tabaklı masa)
1. Krala yemek servisi yapan Surrasanguk'un taburesi 2. Küpler halinde kesilmiş, turplu Kimchi 3. Tuzlanmış ıslak turp 4. Sulu turplu Kimchi 5. Sebze Tabağı 6. Garnitür Tabağı 7. Haşlama Tabağı 8. Havada pişmiş balık 9. 10. Sebze tabağı 11. Tuzla fermante edeilmiş deniz ürünleri 12. Haşlanmış biftek 13. Kızartma tabağı 14. Balık kılçıkları için kase 15. Soya sosu 16. Sirkeli soya sosu 17. Acı veya tatlı biberle pişmiş soya fasülyesi 18. Pirinç lapası 19. Deniz ürünleri çorbası 20. Sıcak ızgara tabağı 21. Biftekli çorba 22. Lazımlık kap 23. Kırmızı biberli ızgara tabağı 24. Tuzlu temizleme suyu 25. Krala yemek servisi yapan Surrasanguk'un taburesi 26. Tabla üzerinde pirinç renkli çay sinisi 27. Çaydanlık 28. Ekstra çay tabağı 29. Haşlama tabağı 30. Özel dilimlenmiş çiğ biftek 31. Özel pişirilmiş yumurta 32. Gümüş kap 33. Pirinç renkli kap içinde güveç 34. Kırmızı fasülye ve pirinç lapası 35. Kral'ın yediği yemekleri o yemeden önce kontrol eden Gimisanggung'un taburesi
Juksang (yulaf masası)
Yulaftan yapılan yemeklerin bir arada olduğu masa tipidir. Pirinçle haşlanmış yulaf, susamlı yulaf, soya soslu yulaf, çam fıstıklı yulaf, tuzlanmış balık ve Kimchi'nin yanyana olduğu bu masada metalden yapılmış bir de lazımlık bulunur.
1. Sulu Kimchi 2. Renkli baharatlarla süslenmiş Alaska balığı 3. Şeritler halinde kesilmiş su yosunu 4. Tuz 5. Soya peyniri ve istiridye yahnisi 6. Çam fıstıklı yulaf lapası
Juansang (likör masası)
Bu masanın kuruluş amacı içki servisi içindir. İçkinin türüne göre değiliklik gösterebilen mezeler bulunabilir. Kurutulmuş et, balık, havyar, hamur tatlıları, kimchi, meyve ve salatalar bu masanın vazgeçilmezleridir.
1. Mantar güveci 2. Fondip bardak 3. Kırmızı biberle harmanlananıp ıslatılmış su teresi 4. Likör testisi 5. Çin lahanalı Kimchi 6. Sulu Kimchi 7. Ekşili kırmızı tatlı biber 8. Sirkeli soya sosu 9. Baharatlı kesilmiş sütle karıştırılmış sebze tabağı 10. Dilimlenmiş baharatlı biftek 11. Fondip bardak 12. Tavada pişirilmiş balık 13. Baharatlı ızgara pirzola
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Korea Kitchen Table Styles
1 sayfadaki 1 sayfası
1 -
Arama Yapmadan Konu Açmayın. 2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalır. 3 - Konularımızı Alakalı Başlıklar Altında Açalım. 4 - Aynı Konuya Ard Arda Mesaj Atmayın(flood Yapmayın) 5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Sürgüne Yollanır.