Konu: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:48 am
Korede nerede ne meşhur!...
Taean[size=x-large]
Tiger Prawns (Kaplan karidesleri):
Temiz Taean kıyısından yakalanan Kaplan karideslerinin en iyi lezzet ve rengini bu şehirde bulmak mümkün. Seçilen en iyi-kaliteli karidesler, dondurulur,ve tüketiciye taze tadını hızlıca tutmak için dağıtılır. İyi-organize kaliteli sistem, yakalanmaktan dağıtılmaya kadar bütün süreçleri kontrol eder.
Seosan
Six Cloves Garlic (Altı Karanfil Sarımsağı) :
Seosan,yumuşak bir iklime sahip olduğundan sarımsak ekmesi için uygun bir yerdir .Sert bir dokuma, hafif tat ve güzel lezzete sahip altı büyük karanfili var.Bu nedenle Altı karanfil sarımsağı olarak adlandırılmıştır.Bu sarımsak, hastalıklara karşı güçlü ve uzun bir zaman boyunca depolanabilir. Eoriguljeot (Seasoned Oyster): [/size]
Ganwoldo Eoriguljeot, Joseon hanedanının kralına sunmuş olan (Joseon hanedanının gerçek kaydının kral Jeongjongu'nun kitabına göre) geleneksel bir yiyecektir.Kayaların yüzeyinden toplanan büyük vahşi istiridyeler, çeşnilerle harmanlandığından inanılmaz renk ve tada sahiptirler.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:48 am
Dangjin, hava koşullarından dolayı pirinç ekimi için uygun bir yerdir. Kıyıda olan esintiden dolayı, böcek salgın hastalığını azaltır, ve iyi bir hasatla sonuçlanır. Dangjin pirinci, temiz bir pirinç iyi olarak bilinmektedir. Altı modern tesiste temiz bir süreçte üretildiğinden çok iyi bir tadı vardır.
Dugyeonju (Açelya Şarabı):
Myeoncheon Dugyeonju, açalya çiçeğinden hazırlanan ünlü geleneksel bir şaraptır. Bu şarabın benzersiz koku ve hafif lezzeti, içicide taze bir his uyandırır.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:49 am
Seonjang Kimchi, Seonjang Ulusal Federasyonu ve Tarım bakanlığı tarafından 1992 yılında Korelilerin geleneksel yemeği olarak ilan edildi.
Yesan Yesan Apples( Elmaları):
Yesan elmaları, çok suludur Narin bir kokusu ,onun tatlı ve ekşi lezzeti, dünya üzerinde kabul edilen benzersiz bir kalitedir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:49 am
Seonghwan Pear(Armutu):
Seonghwan Singo armutu, onun tatlı ,serin ve yumuşak tadı için ünlüdür.Bol güneş ışığı ve sağlıklı kumlu toprağın koşullarından dolayı bu bölge ekim için çok elverişlidir. Seonghwan armutu, ABD ve Tayvan'a ihraç edilir.
Ipjang Geobong Grape(Üzümü):
Ipjang Geobong üzümlerinin özel karakteristikleri, normalden daha büyük ve daha az tohumdur. Hem de, kalsiyum, potasyum gibi bol vitaminler ve mineralleri içerir.Ayrıca, sindirim, dolaşım, metabolizma bozukluklarına ve yorgunluğa yardımcıdır.
Gwangdeuk Walnut(Cevizi):
Gwangdeuk cevizi, daha çok içerikle doldurulur, ve diğer yerlerde onlardan daha ince bir kabuğu vardır. Cevizler, yüksek protein, vitaminler ve mineralleri içerir. Fiziksel kuvveti toparlamak için sağlıklı deri ve etkili için çok iyidir.Uygun-kan basıncı, ve anti-yaşlanma etkisini terfi ettirmede yardımcıdır.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:49 am
Jochiwon şeftalisinin, parlak bir rengi vardır. Jochiwon şeftalileri, bol vitamini içerir, Şeftalinin tohum ve çiçeği, ilaçlarda tıbbi maddeler olarak kullanıldı ve gıda zehirlenmesi için çok etkilidir ve derinin geç yaşlanmasına yardımcıdır.
Boryeong
Kurutulmuş Larva:
Bu bölge balık avlama bakanlığı tarafından kalite sertifikasına sahiptir.Mevsimsel kurutulan larvalar, Japonya ve Tayvan’a ve büyük ölçüde diğer ülkelere de ihraç edilir. Blue Crab(Yengeç):
Boryeong kıyısından elde edilen yengeç, karaciğer ve kalp rahatsızlıklarında etkili olan bir sürü protein içerir. Yüksek kan basıncı kontrol etmekte etkilidir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:50 am
Jeongan kestanesi, en iyisi olarak onun sert dokuması ve tatlı tadıyla yurt çapında tanınır. Onun iyi tadında ekildiği toprağı ve bulunduğu iklim de ekilir. Havası alınıp paketlenmiş, Jeongan kestanesi, yenileştirilen bir tesiste işleme tabi tutmaktan sonra Japonya'ya ihraç edilir.
Gyeryong 100 Days Liquor:
Bu içki , geleneksel bir halk içkisidir.Hazırlanması 100 günü aldığı için bu ismi almıştır.Bu içki çam iğnelerinden Gyeryongsan Dağı’dan toplanan kasımpatı çiçeğinden hazırlandığı için narin bir kokusu vardır.
Gyeryong
Gyeryong Mulyeot (Korean Syrup):
Saf ve yerli bir içki olan Gyeryong Mulyeot, geleneksel gizli bir süreçte temiz su ve Gyeryongsan Dağı’dan elde edilen taze pirinçten elde edilir. Geçmiş 70 yıl boyunca çiftçiler ve akademisyenler arasında işbirliği ile Gyeryong Mulyeot'un tadı her geçen gün daha da güzelleştiriliyor.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:50 am
Baekmagang Watermelon(Karpuz):
Baekmagang da karpuz ekili., Baekmagang Nehri yakınında olduğu için verimli topraklarda yetiştirilir.Beakmagang karpuzu, yüksek şekeriyle ve yüksek kaliteye sahip olmasıyla tanınır.
Bell Tomato(Domates):
Buyeo zil domatesi, bir ısırıkta tüketilebilecek kadar küçüktür. İnce kabuğu ve tatlılığı, taze lezzetinin yanı sıra diğer özellikleridir. Ayrıca yorgunluğu alan yardımcı besin maddelerin yanı sıra ve bir anti-kanser maddesi Lycopin içerir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:51 am
Naenggak pirinci, 3-5 C derece sıcaklıkta korundurğu zaman bir yıl boyunca besin değerini ve taze tadını koruyan yüksek kaliteli bir pirinçtir. Naenggak pirinci, Naepo Pyeongya Ovası 'nın yüksek toprağında ekilir .Sonra biçilir ve kurutulur.
Hansan Sogokju (Rice Wine):
Hansan Sogokju, Baekje İmparatorluğa ait dönemde çok popülerdi.100 gün civarı boyunca tahıl mayalanarak hazırlanan bir şaraptır.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:51 am
Ganggyeong Jeotgal:
Ganggyeong Jeotgal, çiğ balığın geleneksel mayalanma süreci geçirilerek hazırlanması ile yapılır.Çiğ balıkta uzmanlar tarafından kontrol edilerek hazırlanan balıklar ulusal bir şöhrete sahiptir.
Cheongyang
Gugija (Chinese Matrimony):
Gugija, sonsuz gençlik ve uzun yaşamı ifade eden bir isindir. Eski Çinli kralı Jin’in , Gugija'yı düzenli alırdı. Çin, Japonya ve Kore’de büyük ölçüde ekimi yapılır, ama mükemmel iklimden dolayı onların arasında en yüksek kalitesi Kore’de yetiştirilenidir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: Korede nerede ne meşhur? C.tesi Ekim 10, 2009 8:51 am
Insam (Ginseng):
Bu bölge de benzersiz Ginsengleri ile tanınır.Temmuzda en verimli haline ulaşır.Ekim’de ise biçim işlemleri yapılır.Yaz aylarında verimli olmasından dolayı Insam(Yaz) ismini almıştır. Geumsan Insam'ın seçkin tıbbi etkileri daha çok Çin kitaplarında tanıtılmıştır.
Chubu Sesame Leaf:
Chubu susam yaprağı, UlusalTtarımsal Ürün Kalite İdare Hizmetinden , kaliteli sertifikayı elde etti. Ayrıca Chungnam'ın yöneticisi tarafından tarımsal bir ürün olarak tavsiye edildi. Chubu susam yapraklarının büyük lezzeti, coğrafi birleşmesinden ve Seodaesan'ın yakınında iklim özelliklerinden almıştır.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Korede nerede ne meşhur?
1 sayfadaki 1 sayfası
1 -
Arama Yapmadan Konu Açmayın. 2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalır. 3 - Konularımızı Alakalı Başlıklar Altında Açalım. 4 - Aynı Konuya Ard Arda Mesaj Atmayın(flood Yapmayın) 5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Sürgüne Yollanır.