Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Korea-Sarang | Asya & Türkiye Dostluk Platformu
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapSohbet Odası
AsiaFlame
Goguryeo Sarayı Son Konuları
Konu Yazan GöndermeTarihi
C.tesi Mart 06, 2010 2:56 am
C.tesi Mart 06, 2010 2:48 am
Salı Mart 02, 2010 2:30 pm
C.tesi Şub. 20, 2010 12:05 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 11:26 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 11:20 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 10:51 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 10:46 pm
Cuma Ocak 01, 2010 11:04 am
Cuma Ocak 01, 2010 11:01 am
Salı Ekim 27, 2009 1:45 pm
Ptsi Ekim 12, 2009 1:00 pm
Paz Ekim 11, 2009 1:00 pm
C.tesi Ekim 10, 2009 11:05 pm
C.tesi Ekim 10, 2009 1:13 pm

Konu Başlığıİş Yemekleri
Konu Puanı
<Hangi Konudayım? :: KORE [KOREA] :: Kore Mutfağı [Korean Cuisine]
Konuyu İzle

İş Yemekleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
NiLLy Lee
Majesteleri Ana Kraliçe
Majesteleri Ana Kraliçe
NiLLy Lee
Cinsiyet:
Foruma Hoşgeldiniz... İyi Forumlar...®
Yaş :
Kayıt tarihi : 04/09/09
Mesaj Sayısı : 1409
Nerden : Goguryeo Sarayı
Favori Diziniz : Emperor Of The Sea

Forum Kartı
Saygınlık:
İş Yemekleri Img_left250/250İş Yemekleri Empty_bar_bleue  (250/250)
Aktiflik:
İş Yemekleri Left_bar_bleue250/250İş Yemekleri Empty_bar_bleue  (250/250)
İş Yemekleri Vide
https://korea-sarang.yetkinforum.com/forum.htm
MesajKonu: İş Yemekleri İş Yemekleri I_icon_minitimeC.tesi Ekim 10, 2009 9:04 am

İŞ YEMEKLERİ
Akşam Yemekleri

Size bir akşam yemeği önerisinde bulunuldu ise kabul edin. Seyahatiniz süresince zamanı iyi değerlendirerek sizin de karşılık vermeniz gerekecektir. Akşam yemekleri günün en büyük yemeğidir. Sadece akşam 18:00 , 20:00 arasında alınmaktadır. Bu tür yemekler genellikle restaurantlarda veya kafelerde verilmektedir. Eğer eve bir davet aldı iseniz bunun onurlandırıcı bir hareket olduğunu asla aklınızdan çıkarmayınız.

Bazı ülkelerde akşam yemeklerine eşli katılım yaygın olarak gerçekleşmekteyse de Güney Kore burada hariç tutulmalıdır. İş yemeklerinde ayrıca iş ile ilgili görüşmelerde bulunulmaktadır.

Daveti veren kişinin faturayı ödemesi esastır. Genç olan kişinin yaşlı bir kişiye göre hesap ödemesi daha nazik bir davranış biçimidir. Hesap ödeme konusunda iyi ortamda gerçekleşen bir tartışma hoş karşılanabilir.

Bir eve, restauranta veya tapınağa girerken ayakkabınızı çıkarmanız gerekecektir. Yemek, oturma ve uyuma zemin üzerinde yapılmaktadır. Bu yüzden bu alanın çok temiz olması gereklidir. Ayakkabılarınızın pozisyonu ise binanın dışına doğru olmalıdır. Size bir terlik sunulursa bu terliği giyebilirsiniz.

Bulunduğunuz evdeki objeleri fazla övmekten kaçınınız. Bu ev sahibini objeyi size vermek için bir çaba içerisine sokabilir. Alçak bir masada yemek yeme, yumuşak yastıklar üzerinde oturma evlerde ve restaurantlarda zevk alacağınız bir ortam sağlayacaktır.

Erkekler genellikle bacakları çapraz gelecek şekilde otururlar, kadınlar ise dizlerini kıvırarak oturmaktadır. Eğer kendinizi rahatsız hissediyorsanız, ayaklarınızı masanın altına uzatabilirsiniz. En iyi yer kapıyı gören yerdir ve masanın en onurlu kişisine verilmektedir. Ev sahibesi genellikle yemeğe katılmayacaktır. Mutfakta yemekleri hazırlayacak veya hizmetten sorumlu olacaktır.

Size gecenin sonunda içki ve şarkı söyleme faslında eşlik edecektir. Güney Kore'de kadeh kaldırma esnasında "Gunhei" denmesi yaygın bir sözcüktür. Bardağınızı kaldırdığınızda bu sözü söylerken sağ elinizde olmasına özen gösteriniz. Bazı kişilere ilave bir saygı ifade etmek istiyorsanız, sağ elinizi sol elinizle destekleyerek kadeh kaldırınız. Kadehinizi hemen bitirirseniz karşı tarafa bunun doldurulacağı ipucunu vermiş olursunuz.

Yemeklerde genellikle çok az konuşulmaktadır. Güney Koreliler yemeklerine odaklanmak isteyeceklerdir. Sakin yenilen yemeklerde endişe edecek bir durum söz konusu değildir. Karşı taraf ortaya atmadıkça siz iş konusunu asla gündeme getirmeyiniz. Ev sahibinin yemeği tabağınıza koymasını beklemek yerine siz kendi kendinize servisinizi yapın. Servis edilen tabaktan yemeği doğrudan ağzınıza götürmeyiniz. Önce kendi tabağınıza aktarmanız gerekmektedir. Kore'ye gitmeden önce yemek çubuklarını kullanmayı öğrenmenizde fayda vardır çünkü yemeklerde genellikle bu çubuklar kullanılmaktadır.

Ayrıca size çorba, yemek ve şehriye için kaşık verilecektir. Hangi tür yemek olursa olsun elinizle almayınız. Hatta meyveler bile yemek çubukları ile kesilip dilimlenmelidir. Masada tabakları yanınızdaki kişiye geçirmek için sadece sağ elinizi kullanınız. Birisine ilave bir saygı göstermek istiyorsanız o kişiye ikramda bulunurken sağ elinizi sol elinizle desteklemeniz yeterli olacaktır. Bitişiğinizdeki kişinin bardağını doldurmanız veya soya sosu kasesini doldurmanız nazik bir davranış olacaktır. Aynı davranışı siz de bekleyebilirsiniz.

Güney Kore'de akşam yemekleri farklı bir çok bölümlerden oluşmaktadır. Ayrıca yemeklerin çok fazla baharatlı olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Koreliler çeşni içeren, baharatlı yemekleri yerler ve özellikle bu çeşniler yemeğin ana kısmını oluşturmaktadır. En fazla kullanılan karışım maddeleri kırmızı biber, sarımsak, yeşil soğan, soya sosu ve susam yağıdır. Topluluk içerisinde burnun temizlenmesi terbiyesiz bir hareket olarak algılanmaktadır. Eğer çok baharatlı yediğiniz şey burnunuzu temizleme ihtiyacını doğurursa, masadan kalkmak için izin isteyin bu olayı tuvalette halledin. Her yemekte sıcak bir şekilde servisi yapılan ve içinde balık, sığır eti, fasulye filizi, bakla ezmesi gibi karışımları içeren çorba ikramı yapılmaktadır.

"Kimçi" her yemekte ikram edilmektedir. Pratik olarak Çin lahanası tuzlu suda iyice fermente olması için bekledikten sonra servisi yapılan bir sebze salatasıdır. Daha sonra içerisine baharatlar ve değişik bitkiler ile birlikte sarımsak ve kırmızı biber, yeşil soğan ve zencefil ilave edilir. Çok farklı bir tadı vardır.

Daha sonra Koreliler sıcak çay servisi yaparlar. Bunun bir sebebi de çok fazla baharatlı olan yemeğin ağızdaki kalıntılarını temizlemesi daha sonra alınacak olan yemeklerin tadına varılması olarak verilebilir.

Pirinç her yemekte alınan temel bir yemektir. Bu temel madde balık, sığır eti, tavuk veya domuz eti ile birlikte istenirse masanızda pişirilerek servis edilir. Ayrıca ince kesilmiş marul içinde pirinç ve bir bakla ezmesi servisi yapılır.

Bazen "Noodle" denilen şehriye, pirinç yerine servisi yapılmaktadır. Burada çok değişik pirinç ve şehriye çeşitleri vardır. Bazen de evde yapılanı vardır. Pazarda hazır pişmiş noddles bulmak mümkündür. Yemekte servis edilen yiyeceklere "pan chan" veya "side dishes" denmektedir. Bu yemekler çok değişik sebzeleri ve Kore baharatları ile pişmiş hafif yiyecekleri içermektedir.

Ayrıca balık, domuz eti ve sığır etinin de servisi yapılmaktadır. Kore'de sığır eti çok pahalıdır. Koreli ailelerin büyük bir çoğunluğu sığır etini özel günlerde yemektedirler. Kemikler ve kılçıklar Masada ayrı bir tabakta toplanmaktadır. Ev sahibi size değişik yemekler sunmak için çaba gösterecektir. Siz ikinci kez bir yemekten isteseniz de kabul etmeden önce iki kez reddetmeniz tavsiye edilmektedir. Eğer siz bir yemek veriyorsanız en az üç kez yemek teklifinde bulunmanız gerekmektedir. Yemek yediğinizde tabağınızda küçük bir parça bırakmanız uygundur. Eğer tertemiz bir tabak bırakırsanız ev sahibinin yetersiz yemek hazırladığı anlamı çıkarılabilir gelebilir. Yemeğinizi bitirdiğinizde yemek çubuklarınızı masanın üzerine veya çubukların konduğu muhafaza yerine bırakmanız tavsiye edilmektedir. Kasenizin üstüne paralel olarak bırakılması kötü şans belirtisi olarak algılanmaktadır.

Yemekten sonra ev sahibine teşekkür notu göndermeyi ihmal etmeyin. Daha sonraki bir tarihte ise ev sahibini eşit değerde bir yemeğe davet ederek karşılık vermeniz beklenmektedir. Faturalar servisi de içermektedir. Bu yüzden ayrıca bahşiş vermenize gerek yoktur. Ancak servisten aşırı derecede memnun olduysanız ilave olarak % 10 civarında bir bahşiş bırakabilirsiniz. Taksi şoförleri bahşiş verilmesini beklemezler ancak verdiğinizde de hoş karşılanacaktır. Eğer taksi şoförü bavullarınızın taşınmasına yardımcı olduysa ekstra % 10 daha fazla ücret ödenebilir.

Kore Yemekleri

Çapçe

Noodle (şehriye) ve kesilmiş sebzelerle birlikte et karışımı bir yemektir.

Neng Myon.

Bu yaz yemeği et suyu içinde "noodles" soğuk servis edilmektedir. Aynı zamanda kesilmiş et, çok kaynamış yarım yumurta ve/veya sebze servisi de yapılmaktadır.

Kim.

Deniz yosunudur, bazen sebzelerin etrafına sarılmış bazen de sezon da çıkan pirinç içine sarılmış ve pikniklerde alınan bir yemek türüdür.

Mandu.

Etli bir hamurdur. İçi et ve sebze ile doldurulmuş olup, Çin orijinli bir yemektir. Sıcak bir çorba içerisinde hazırlanmış olan (man du guk), kızartılmış olanı (gun man du) veya buhar da pişmiş olanı (jjin man du) dur.

Bi Bim Bap.

Pirinç dolu büyük bir kasede sunulur. En üstte renkli sebzeler ve bir kıyısına pişmiş yumurta konulur. Geleneksel olarak içine çok miktarda sıcak biber ezmesi konur ve diğer maddelerle karıştırılır.

Bulgogi.

Soya sosu, sarımsak, yeşil soğan ve şeker ile karıştırılır ve içine sığır eti konur. Daha sonra ızgara yapılmakta ve masanıza servis edilmektedir. Bulgogoi sadece özel günlerde yapılmakta ve ziyaretçileri etkilemek için kullanılmaktadır.

Kalbi.

Izgarada pirzola eti, bulgogi ile aynı şekilde hazırlanır.

Kalbi Chim

Tavada sığır eti ızgarasıdır. Et, havuç, mantar, kestane ve patates ile karıştırılır ve yavaş yavaş pişirilmektedir.

Yak Gwa

Bal, zencefil, susam ve hindistan cevizinden yapılan pişmiş bir bisküvidir. Portakal veya kahverengi renkli ve çiçek görünümünde bir yiyecektir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Jumong Go
Majesteleri İmparator
Majesteleri İmparator
Jumong Go
Cinsiyet:
Foruma Hoşgeldiniz... İyi Forumlar...®
Yaş : 32
Kayıt tarihi : 01/09/09
Mesaj Sayısı : 283
Nerden : Goguryeo Sarayı
Favori Diziniz : Efsane Prens

Forum Kartı
Saygınlık:
İş Yemekleri Img_left250/250İş Yemekleri Empty_bar_bleue  (250/250)
Aktiflik:
İş Yemekleri Left_bar_bleue250/250İş Yemekleri Empty_bar_bleue  (250/250)
İş Yemekleri Vide
https://korea-sarang.yetkinforum.com/forum.htm
MesajKonu: Geri: İş Yemekleri İş Yemekleri I_icon_minitimeC.tesi Ekim 10, 2009 1:13 pm

Paylaşım için teşekkürler..
Jumong Go ; Kullanıcısının İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

İş Yemekleri

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası
FORUMUMUZDA UYULMASI GEREKEN BAŞLICA KURALLAR
1 - Arama Yapmadan Konu Açmayın.
2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalır.
3 - Konularımızı Alakalı Başlıklar Altında Açalım.
4 - Aynı Konuya Ard Arda Mesaj Atmayın(flood Yapmayın)
5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Sürgüne Yollanır.



Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: KORE [KOREA] :: Kore Mutfağı [Korean Cuisine] -