Konu: "Yookgaejang (Baharatlı Et Güveci)" Paz Ekim 04, 2009 2:29 pm
Yookgaejang (Baharatlı Et Güveci)
Yeni deneyeni kelimesiz bırakan bir başka baharatlı yemek
İçindekiler: Dövülmüş sığır eti----------10oz Kosari(kurutulmuş eğrelti otu)*--3oz Fasulye Taneleri----------3oz Yeşil soğan----------4 Öğütülmüş kırmızı biber----------2tbs Doğranmış sarımsak----1tbs Susam yağı----------2tsp Tuz
*Kurutulmuş eğreltiotunu Kore marketlerinde bulabilirsiniz.
Yapılışı:
1.Kurutulmuş eğreltiotunu 30 dakika kaynatın.
2. Bunu yaparken, eti ince parçalara doğrayın. Eti öğütülmüş kırmızı biber, doğranmış sarımsak, ve susam çekirdeği yağı ile besleyin. Fasulye tanelerini temizleyin. Yeşil soğanları aynı incelikte kesin.
3. Büyük bir kaba 10 bardak su koyun ve yaklaşık 30 dakika eti kaynatın.
4. Kaynatılmış eğreltiotunu alın ve soğuk suyla yıkayın. Kabuğunun üçte birini kesin, baş kısmını değil. Hala yemek için çok serttir. Tekrar kaba koyun ve et olana kadar suda bırakın.
5. Kaynayan ete eğreltiotunu ve suyunu boca edin. 10 dakika daha kaynatın, fasulye ve yeşil soğanı ekleyin. Orta ateşte 30 dakika daha hatta zamanınız varsa bir saat daha kaynatın.
6. Tuzlayın ve servis edin.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: "Yookgaejang (Baharatlı Et Güveci)" Paz Ekim 04, 2009 2:29 pm
Yeni deneyeni kelimesiz bırakan bir başka baharatlı yemek
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
"Yookgaejang (Baharatlı Et Güveci)"
1 sayfadaki 1 sayfası
1 -
Arama Yapmadan Konu Açmayın. 2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalır. 3 - Konularımızı Alakalı Başlıklar Altında Açalım. 4 - Aynı Konuya Ard Arda Mesaj Atmayın(flood Yapmayın) 5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Sürgüne Yollanır.