Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Korea-Sarang | Asya & Türkiye Dostluk Platformu
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapSohbet Odası
AsiaFlame
Goguryeo Sarayı Son Konuları
Konu Yazan GöndermeTarihi
C.tesi Mart 06, 2010 2:56 am
C.tesi Mart 06, 2010 2:48 am
Salı Mart 02, 2010 2:30 pm
C.tesi Şub. 20, 2010 12:05 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 11:26 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 11:20 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 10:51 pm
Çarş. Ocak 27, 2010 10:46 pm
Cuma Ocak 01, 2010 11:04 am
Cuma Ocak 01, 2010 11:01 am
Salı Ekim 27, 2009 1:45 pm
Ptsi Ekim 12, 2009 1:00 pm
Paz Ekim 11, 2009 1:00 pm
C.tesi Ekim 10, 2009 11:05 pm
C.tesi Ekim 10, 2009 1:13 pm

Konu Başlığı"Burkoki"
Konu Puanı
<Hangi Konudayım? :: KORE [KOREA] :: Kore Mutfağı [Korean Cuisine]
Konuyu İzle

"Burkoki"

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
NiLLy Lee
Majesteleri Ana Kraliçe
Majesteleri Ana Kraliçe
NiLLy Lee
Cinsiyet:
Foruma Hoşgeldiniz... İyi Forumlar...®
Yaş :
Kayıt tarihi : 04/09/09
Mesaj Sayısı : 1409
Nerden : Goguryeo Sarayı
Favori Diziniz : Emperor Of The Sea

Forum Kartı
Saygınlık:
"Burkoki" Img_left250/250"Burkoki" Empty_bar_bleue  (250/250)
Aktiflik:
"Burkoki" Left_bar_bleue250/250"Burkoki" Empty_bar_bleue  (250/250)
"Burkoki" Vide
https://korea-sarang.yetkinforum.com/forum.htm
MesajKonu: "Burkoki" "Burkoki" I_icon_minitimePaz Ekim 04, 2009 2:30 pm

Burkoki

Malzemeler:

250 gr antrkot
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Soya sosu, ayçiçek yağı, toz şeker, bal karıştırılır. Etler kibrit çöpü şeklinde doğranır, karışıma atılır, karıştırılır, en az 1 saat dinlendirilir. Daha sonra yağsız tavaya dinlenmiş et atılır. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve yarım daire şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir. Harlı ateşte suyunu bırakana kadar kavrulur. Karabiber ve tuz katılır. Arzuya göre biraz daha kavrulabilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
NiLLy Lee
Majesteleri Ana Kraliçe
Majesteleri Ana Kraliçe
NiLLy Lee
Cinsiyet:
Foruma Hoşgeldiniz... İyi Forumlar...®
Yaş :
Kayıt tarihi : 04/09/09
Mesaj Sayısı : 1409
Nerden : Goguryeo Sarayı
Favori Diziniz : Emperor Of The Sea

Forum Kartı
Saygınlık:
"Burkoki" Img_left250/250"Burkoki" Empty_bar_bleue  (250/250)
Aktiflik:
"Burkoki" Left_bar_bleue250/250"Burkoki" Empty_bar_bleue  (250/250)
"Burkoki" Vide
https://korea-sarang.yetkinforum.com/forum.htm
MesajKonu: Geri: "Burkoki" "Burkoki" I_icon_minitimePaz Ekim 04, 2009 2:30 pm

Bu yemek tarifini aynı ölçülerde tavuk ciğerine uyguladım. Bir saat beklettim (Daha fazlada bekletilebilir. Benim zamanım yoktu). Tavada pişirdim.
İnce kıyılmış tavuk etine aynı malzemelere ek olarak köri ve zencefil ekledim. 10 saat kadar beklettim. Fırın poşetiyle havuç, patates, yeşil ve kuru soğan ekleyerek fırında pişirdim. Sebzelerin tadı harikaydı.
Koyun eti için aynı malzemelere balzamik sirke, kekik ve rendelenmiş soğan ekledim. Bir gün beklettim. Bir sefer ızgara yaptım, bir seferde sebzelerle fırın poşette pişirdim.
Hepsi nefis oldu. Tavsiye ederim.

Burkoki

Malzemeler:

250 gr antrkot
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Soya sosu, ayçiçek yağı, toz şeker, bal karıştırılır. Etler kibrit çöpü şeklinde doğranır, karışıma atılır, karıştırılır, en az 1 saat dinlendirilir. Daha sonra yağsız tavaya dinlenmiş et atılır. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve yarım daire şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir. Harlı ateşte suyunu bırakana kadar kavrulur. Karabiber ve tuz katılır. Arzuya göre biraz daha kavrulabilir. Sıcak olarak sofraya getirilir.
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
NiLLy Lee
Majesteleri Ana Kraliçe
Majesteleri Ana Kraliçe
NiLLy Lee
Cinsiyet:
Foruma Hoşgeldiniz... İyi Forumlar...®
Yaş :
Kayıt tarihi : 04/09/09
Mesaj Sayısı : 1409
Nerden : Goguryeo Sarayı
Favori Diziniz : Emperor Of The Sea

Forum Kartı
Saygınlık:
"Burkoki" Img_left250/250"Burkoki" Empty_bar_bleue  (250/250)
Aktiflik:
"Burkoki" Left_bar_bleue250/250"Burkoki" Empty_bar_bleue  (250/250)
"Burkoki" Vide
https://korea-sarang.yetkinforum.com/forum.htm
MesajKonu: Geri: "Burkoki" "Burkoki" I_icon_minitimePaz Ekim 04, 2009 2:31 pm

"Burkoki" Kimcimlo3
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

"Burkoki"

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası
FORUMUMUZDA UYULMASI GEREKEN BAŞLICA KURALLAR
1 - Arama Yapmadan Konu Açmayın.
2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalır.
3 - Konularımızı Alakalı Başlıklar Altında Açalım.
4 - Aynı Konuya Ard Arda Mesaj Atmayın(flood Yapmayın)
5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Sürgüne Yollanır.



Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: KORE [KOREA] :: Kore Mutfağı [Korean Cuisine] -