Konu: ''Kore Çayının Tarihi ve Çay Türleri'' Paz Ekim 04, 2009 2:25 pm
Kore Çayının Tarihi ve Çay Türleri
Goryeo hanedanından kayıtlar (918-1392), çay tekliflerinin, hürmet edilen keşişlerin ruhlarına Budist tapınaklarında yapıldığını gösterir.(1392-1910) Joseon hanedanı esnasında Kraliyet (Yi)ailesi ile aritokratlar arasında basit ayinler için çayı kullandı, "Gün çay ayini", ortak bir gündüz vakti töreniydi, oysa "Özel çay ayini", özel fırsatlar için ayrıldı.Bu tür törenler, diğer ülkelerde bulunmaz.Joseon hanedanının sonuna doğru, asil olmayan kimseler, yöne katıldı, ve atalara ilişkin ayinler için çayı kullandı.
Çay türleri
Kökten Yapılan çaylar :
Danggwi cha:(당귀차, 當歸茶) Kore melekotu veya bir melekotunun kurutulan kökünü kaynatarak yapılan bir çaydır.
Saenggang cha:(생강차, 生薑茶) Saenggang cha, kızıl kökten yapılan bir çaydır. Kızıl kök, yıkanır, ve soymadan dilimlenir. Dilimlenen zencefil kök, birkaç hafta boyunca balla depolanır. Çaya karışık bal ve diğer malzemeler, sıcak suya eklenir.
Chik cha (칡차): Kudzu kökünden yapılır
Dunggule cha (둥굴레차): Solomon's-seal kökünden yapılır.
Ma cha (마차, 麻茶 or 산약차) : Kenevir kökünden yapılır. Meyveden yapılan çaylar Sujeonggwa (수정과, 水正果): persimmon(çiçek) zencefil,tarçın
Yujacha (유자차, 柚子茶): citron tea
Kugija cha (구기자차, 枸杞子茶): wolfberries
Daechucha (대추차, 大棗茶): jujubes
Omija cha (오미자차, 五味子茶): Schisandra chinensis
Maesil cha (메실차, 梅實茶): maesil
Mogwa cha (모과차): Pseudocydonia
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
Konu: Geri: ''Kore Çayının Tarihi ve Çay Türleri'' Paz Ekim 04, 2009 2:25 pm
NiLLy Lee ; Kullanıcısının İmzası
''Kore Çayının Tarihi ve Çay Türleri''
1 sayfadaki 1 sayfası
1 -
Arama Yapmadan Konu Açmayın. 2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalır. 3 - Konularımızı Alakalı Başlıklar Altında Açalım. 4 - Aynı Konuya Ard Arda Mesaj Atmayın(flood Yapmayın) 5 - Bu Kurullara Uymamakta Israr Edenler Siteden Belirli Bir Süreliğine Yada Tamamen Sürgüne Yollanır.